Bezoekhollandskroon

Kreileroord


Kreileroord is het kleinste dorp van de voormalige gemeente Wieringermeer. De plaatsnaam van het dorp is een duidelijke verwijzing naar het Creiler Woud, een woud dat er ooit gelegen heeft.

Oorspronkelijk is het dorp gebouwd in 1957 als nederzetting voor landarbeiders. De basisopbouw van het dorp kwam direct van de tekentafel af. Toen het dorp af was, liep het aantal landarbeiders terug door de mechanisatie. Het dorp is daarna ook altijd klein gebleven.

Monument "Gat in de dijk"
Kreileroord is aangesloten op het fietsknooppuntennetwerk wat het gemakkelijk maakt om leuke routes in de omgeving te fietsen. Van hieruit ontdekt u de andere Wieringermeerdorpen, maar ook een fietstocht naar het monument bij het gat in de dijk, het Robbenoordbos of Medemblik is populair.

Slapen in een pipowagen of hooiberghut
Overnachten is mogelijk in een van de Bed & Breakfasts aan de buitenwegen rondom Kreileroord, maar ook een hooiberghut of pipowagen is een ludieke overnachtingsmogelijkheid in de omgeving. In de winter heeft Kreileroord een ijsbaan in het hart van het dorp, ronduit gezellig!