Bezoekhollandskroon

Slootdorp


Slootdorp is een echt plattelandsdorp, midden in de Wieringermeerpolder. Het dorp is aangesloten op het fietsknooppuntennetwerk wat het gemakkelijk maakt om leuke routes in de omgeving te fietsen. Van hieruit ontdekt u de andere Wieringermeerdorpen, maar ook een ritje naar het voormalig eiland Wieringen, het Robbenoordbos of Medemblik is populair.

Veel te beleven
Aan de buitenwegen van Slootdorp is van alles te doen. U vindt er meerdere Bed & Breakfasts waar u kunt genieten van de rust en ruimte van het platteland. Er is een manege, een zorgboerderij, een camperplaats bij een tulpenkweker en een Aquacamping van Staatsbosbeheer.

Groepsuitjes
Ook voor groepen heeft Slootdorp veel te bieden, denk aan een huifkartocht, een bezoek aan een van de agrarische bedrijven die rondleidingen aanbieden of een van de creatieve workshops. In het hart van het dorp is een drukbezochte jeu de boules baan en er is een supermarkt waar u voor de dagelijkse boodschappen goed terecht kunt.

Sluis 1
In Slootdorp staat het standbeeld voor de pionier. Het is een terechte keus om in het eerste dorp van de in 1930 (destijds Sluis 1 genoemd) drooggemalen polder een standbeeld voor de pionier te plaatsen. Dat de totstandkoming van het standbeeld, dat onthuld werd door Koningin Beatrix, nogal wat voeten in de aarde had zullen de Slootdorpers u graag vertellen!