Bezoekhollandskroon

Wieringerwerf


Het standbeeld van "de Maaier" is het eerste waar u tegenaan kijkt als u het grootste dorp van de Wieringermeerpolder binnenrijdt. Op oude foto's is te zien dat het water tot aan zijn schouders heeft gestaan tijdens de onderwaterzetting aan het eind van de Tweede Wereldoorlog.

Winkelen
Het centrum van Wieringerwerf heeft een uitgebreid winkelbestand. Er zijn meerdere supermarkten, een warme bakker, slagerij en drogist. Daarnaast zijn er verschillende modezaken, een opticien, sportwinkel en diverse restaurants. Ook op zondag kunt u in Wieringerwerf voor uw dagelijkse boodschappen terecht. Bij de entree van Wieringerwerf ziet u het overdekte zwembad op de Terp al liggen, een mooie recreatiemogelijkheid bij slecht weer.

Cultuurschuur
Het oude gemeentehuis in het centrum van het dorp bleef door een burgerinitiatief behouden en is als ‘Cultuurschuur’ in gebruik. Hier vindt u de bibliotheek, het Historisch Genootschap voor de Geschiedenis van de Wieringermeer, een filmhuis en theaterzaal met wisselende optredens. Een echte aanrader tijdens uw bezoek aan Wieringerwerf!

Jaarlijks wordt in Wieringerwerf het populaire evenement ‘Wieringerwerf op Wielen’ georganiseerd waar honderden motorrijders acte de présence geven en wat uitgegroeid is tot een evenement voor jong en oud.

Bijzondere overnachtingsmogelijkheiden
Overnachten in Wieringerwerf kan bij het hotel van ‘van der Valk’ gelegen aan de A7 Amsterdam-Afsluitdijk, maar er zijn ook diverse mogelijkheden in het buitengebied. Hierbij kunt u denken aan overnachten in een van de Bed & Breakfasts of in een hooiberghut of pipowagen. Vlakbij Wieringerwerf bevindt zich ook het Robbenoordbos, een prachtig bos met uitgebreid fiets- en wandelnetwerk, ruiterpaden en MTB track. Hier vindt u ook een groepsaccommodatie voor een gezamenlijke vakantie.